08.09.2014 4818

15-09-2021ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

(TARİHÇESİ)

Özlüce Nurettin Topçu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi; 2012 Eğitim ve Öğretim Yılı´nda Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü´nün 19.07.2012 tarih ve 1528 Sayılı Makam onayı ile açılmıştır. 2016 yılından itibaren sadece"Kız öğrencilerin" eğitim öğretim gördüğü 26 derslikli bir okula dönüştürülmüştür. Bünyesinde ortaokul da olan bir Anadolu İmam Hatip Lisesidir. Mezun verdiği yıldan itibaren Ortaokul öğrencilerinin çoğunluğu; Proje ve Puanlı Fen liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu İmam Hatip Liselerine gitmektedir.Lise öğrencileri de; Ülkemizin seçkin üniversitelerine yerleşerek başarılarına her yıl yenilerini eklemektedir. Bu özellikleriyle Özlüce Nurettin Topçu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Bursa´nın en güzide okulları arasında yerini almıştır. Tarihi değerlerin neşvünema bulduğu bir coğrafyada özgün Mesleki çalışma ve uygulamaları, Medeniyet ve değerler eğitimi, Sosyal, Kültürel, Spor ve Sanat çalışmaları ile saygın bir iklimi olan okulumuzun fiziki altyapısı yeterli olup, donanım sorunu yoktur.Kur´an-ı Kerim ve Hadis-i Şerifleri şiar edinen, bilim insanlarının yaptığı çalışmaları insanlığın huzur ve mutluluğuna yorumlayan, sürekli proje üretmeyi alışkanlık haline getiren, örnek nesil yetiştirmeyi hedefleyen "Huzurlu bir ortamda geleceğe yürüyoruz" sloganıyla Nilüfer ilçesinde başarının adresi ve gıpta edilmeyi hak eden Kızlarımız ile genç ve dinamik bir okuldur.