PROJE ÖDÜLÜMÜZÜ ALDIK

PROJE ÖDÜLÜMÜZÜ ALDIK

18.02.2019 1812

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Elektronik Proje Ağı Sistemi" (e-PAS) kapsamında verilen "e-PAS Hareketli Okul" Ödül töreni yapıldı. Okulumuz Özlüce Nurettin Topçu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi de 396 Okul arasından "Sınıf Hobi Bahçeleri" Projesi ile ilk 10 okul arasına girerek Proje ödülü Plaketini almaya hak kazandı.

Projemizin amacı, ´Kullandıktan sonra attığımız bazı şeyler çöp değildir´´sloganıyla, ortaokul ve lise kademelerindeki öğrencilerimizin geri dönüşüm malzemelerini kullanarak projelendirdiği peyzaj çalışmalarını okul bahçesine uygulayarak, fiziksel ortamlarını iyileştirmek için yaptıkları bir faaliyettir. Proje kapsamında öğrencilerin kendilerine olan özgüveni bu tür faaliyetlere katılma istekleri ve merakları arttığını gözlemledik. Teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerimiz toprak ve bitkilerle ilgilenme ve gözlemleme fırsatı buldu. Öğrencilerimizle birlikte bu projeyi hayata geçirmek hem onları eğlendirdi hem de daha bilinçli gelişim göstermelerinin önünü açmış oldu. Ayrıca kişisel ,sosyal gelişim ve iletişim için öğrencilere bir mekan sağlanmış oldu. 

Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik projemizde, öğrencilerin teneffüslerdeki aktiviteleri, ders saatlerindeki etkinliği dengelemesi için iki alt hedef belirlenmiştir. 

A-Fiziki mekanlarının iyileştirilmesiyle sosyal iletişim ve deneyim olanakları oluşarak, proje üretme ve uygulama için yeni fikirler oluşması, 

B-Öğrencilerimizin kendi fikirlerinin uygulanmasıyla özgüvenleri artarak, estetik ve sanatsal değeri yüksek bahçelerinde teneffüs saatlerinde geçirdikleri zamanlarda mutluluk duygusu hissetmesi.

Bize bu onuru yaşatan ve projeye katkı sunan tüm öğrencilerime, koordinatörlük görevini yapan Md. Yrd. Selda E. ve Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Esra K.´YE teşekkür ediyorum.

                                                                                                                                                     Sabri ERDOĞDU

Okul Müdürü

18-02-201918-02-201918-02-201918-02-201918-02-2019